Eén slachtoffer overleden aan verwondingen na schietpartij in Duitse universiteit, ook dader overleden

Bij een schietpartij in de universiteit van het Duitse Heidelberg zijn drie gewonden en één dodelijk slachtoffer gevallen. Ook de schutter is dood, zo meldt de politie.

jvhBron: Focus

De dader opende maandagmiddag het vuur in een aula van de faculteit Natuurwetenschappen aan de universiteit van Heidelberg, in het zuidwesten van Duitsland. Het zou gaan om een achttienjarige uit Mannheim. Hij beschikte over twee geweren die hij in het buitenland had gekocht. De dader stapte na de feiten uit het leven.

De politie en hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse, en grendelden de omgeving af. Bij de schietpartij vielen vier gewonden. Eén van hen, een jonge vrouw, was er ernstig aan toe. Zij overleed niet veel later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Inmiddels heeft de politie laten weten dat het gevaar geweken is en dat er geen tweede dader was.

Over het motief van de schutter bestaat nog geen duidelijkheid. Kort voor de schietpartij zou hij “een persoon” een Whatsapp-bericht gestuurd hebben, waarin hij schreef “dat mensen nu bestraft moeten worden” en dat hij “op zee begraven wilde worden”. “Maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken over de motieven van de veronderstelde dader”, zei aldus procureur Andreas Herrgen. “We zullen zijn entourage moeten doorlichten”, aldus politiecommissaris Siegfried Kollmar. De politie zal onderzoek voeren naar de plaatsen waar de jongeman geweest is, en met wie hij gesprekken voerde.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten