NMBS vermindert treinaanbod tijdelijk door zieke of geïsoleerde werknemers

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De NMBS vermindert het treinaanbod vanaf 26 januari tijdelijk met 6,5 procent, ten gevolge van medewerkers die ziek zijn of in quarantaine zitten. Dat meldt de openbarevervoersmaatschappij.

jvhBron: BELGA

“Door de toename van het aantal coronabesmettingen wordt de NMBS geconfronteerd met medewerkers die afwezig zijn door ziekte of die thuis in quarantaine verblijven”, klinkt het. Met de inperking van het aanbod wil de spoorwegmaatschappij vermijden dat treinritten onvoorzien geschrapt moeten worden. Extra aandacht gaat volgens de NMBS naar de treinen die vooral worden gebruikt door scholieren en studenten.

In functie van de evolutie van de ziektecijfers en het aantal medewerkers in quarantaine zal zo snel mogelijk worden teruggekeerd naar het totale aanbod, verzekert de NMBS. De spoorwegmaatschappij zal de treinsamenstelling van het bestaande aanbod waar nodig versterken, om het comfort van de klant te verzekeren.

Concreet wordt vanaf woensdag 26 januari op weekdagen een van de vier IC-treinen per uur tussen Antwerpen en Brussel geschrapt. Ook de IC-treinen tussen Bergen en Aulnoye en tussen Namen-Charleroi en Maubeuge worden tijdelijk geschrapt (zowel tijdens de week als tijdens het weekend). Reizigers richting Frankrijk reizen best via Rijsel.

Ook een aantal S-treinen (voorstedelijke verbindingen) wordt tijdelijk geschrapt of aangepast. Dat is onder meer het geval voor de S7 Halle - Vilvoorde en de S9 Landen - Brussel-Schuman - Eigenbrakel, behalve één S9-trein ‘s ochtends vanuit Landen voor het verzekeren van het woon-schoolverkeer.

In de regio rond Antwerpen schakelt de S32-verbinding tussen Puurs, Antwerpen, Essen en Roosendaal over op een trein elk uur in plaats van elk half uur. Voor en na schooltijd wordt tussen Puurs en Antwerpen een tweede trein per uur behouden, telkens in beide richtingen. In de regio van Gent wordt de S53 treinverbinding tussen Gent-Sint-Pieters en Lokeren geschrapt. Het station van Beervelde wordt bediend door een extra stop van de IC-treinen tussen Oostende en Antwerpen.

Voorts wordt ook een aantal piekuurtreinen geschrapt. Het gaat om twee S63-treinen tussen Charleroi-Zuid en Erquelinnes (één in elke richting), twee P-treinen tussen Oostende en Brussel (één in elke richting) en één P-trein ‘s avonds van Brussel-Zuid naar Wezet.

Reizigers wordt aangeraden om de dag voor hun treinreis de online reisplanner te raadplegen. Die houdt vanaf dinsdag 25 januari volledig rekening met het aangepaste treinaanbod.

(later meer.)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners