Twee Fransmannen aangehouden voor gewelddadige inbraak in Gentse villawijk

Themabeeld 

Themabeeld ©  mgb - Mediahuis

De twee personen die zaterdagavond ingebroken hebben in een woning in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg en met geweld de bewoners confronteerden, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om twee Fransmannen van 21 jaar en 26 jaar oud, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

jvhBron: BELGA

De home-invasion gebeurde omstreeks 19.25 uur in een villawijk in de buurt van de Gentse stationswijk Dampoort. Twee verdachten hadden zich toegang tot de woning verschaft. Ze zouden verkleed als pakjesbezorgers aangebeld hebben en één van de bewoners aangevallen hebben met traangas. Een slachtoffer kon de politie verwittigen, die ter plaatse kwam. De daders hadden toen al de benen genomen.

De politie heeft later een verdacht voertuig opgemerkt en een inzittende werd opgepakt. Ook een tweede verdachte, die te voet was, werd in verband gebracht met de feiten en opgepakt. Ze werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hen liet aanhouden. Ze verschijnen woensdag voor de raadkamer, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten