Voorzichtig optimisme in UZ Gent: “Hopelijk krijgen we een mooie, rustige lente”

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Meer Gentenaars dan ooit raken tijdens deze vijfde golf besmet met het coronavirus. In het UZ Gent zijn iets meer covidpatiënten opgenomen, maar klinkt ook voorzichtig optimisme.

Max Dedulle

De afgelopen twee weken legden 10.588 Gentenaars een positieve coronatest af. Dat is iets meer dan vier procent van de Gentenaars. Nooit eerder was het virus zo aanwezig in onze stad, en de opmars van de omikronvariant lijkt nog niet gestopt.

In het UZ Gent zijn momenteel 43 covidpatiënten opgenomen, van wie 11 op intensieve zorg. Dat zijn er iets meer dan vorige week, maar “niets om ons zorgen over te maken”, zegt woordvoerder Karlien Wouters.

Meer nog dan het aantal patiënten is personeelsuitval de voornaamste reden tot bezorgdheid in het ziekenhuis. “Daardoor moeten we soms ingrepen uitstellen, al gaat het om uitzonderingen. Gelukkig zijn die collega’s nooit lang ziek, wat in de eerste golven soms anders was.”

“We verwachten dat deze situatie nog een tweetal weken zal duren, waarna het opnieuw zal normaliseren. Hopelijk staat ons dan een mooie, rustige lente te wachten.”

In de scholen in Gent is de situatie wat minder rustig. De CLB’s hebben de voorbije twee dagen ruim 100 klassen in quarantaine geplaatst, bovenop de zowat 55 klassen die vorige week al waren gesloten. “Als het zo doorgaat, zitten er straks meer leerlingen thuis dan op school”, klinkt het.

LEES OOK. Recordaantal quarantaines in het onderwijs: Gent wil “dringend” wijziging van strategie”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent