Kandidate ‘The voice of Holland’ doet aangifte tegen bandleider Jeroen Rietbergen

© Het Nieuwsblad

Voormalig ‘The voice of Holland’-kandidate Nienke Wijnhoven heeft dinsdag aangifte gedaan van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Dat meldt haar advocaat Sébas Diekstra.

mtmBron: BELGA

Wijnhoven deed in 2018 mee aan ‘The voice’. Vorige week vertelde zij in de talkshow ‘Beau’ dat zij was betast door Rietbergen. De zangeres was bang om haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die ze niet exact meer wist.

Diekstra zei eerder dat Wijnhoven lang heeft getwijfeld over het doen van aangifte, vooral omdat zij de schuld bij zichzelf legt. “Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten”, aldus Diekstra.

LEES OOK. Na de seks vroeg ze of hij dat “met meer meisjes had gedaan”: dit speelde zich af achter de schermen van ‘The voice of Holland’

LEES OOK. Misbruik ‘The voice of Holland’ erger dan gedacht, bedenker: “Ik moest me inhouden om hem niet op zijn bek te slaan”

LEES OOK. Na schandaal bij ‘The voice’ in Nederland: hoe is de situatie in Vlaanderen? “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten