Delta-ziekenhuis in Oudergem gedeeltelijk geëvacueerd wegens vrijgekomen giftige gassen

Het Delta-ziekenhuis in Oudergem is dinsdagvoormiddag gedeeltelijk geëvacueerd omdat er in het ziekenhuis giftige gassen zijn vrijgekomen. Dat meldt de Brusselse brandweer. Een gespecialiseerd team van de brandweer is met gaspakken ter plaatse en heeft de situatie onder controle, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

mtmBron: BELGA

Het incident heeft zich voorgedaan in een technisch lokaal van het zwembad van het ziekenhuis, dat gebruikt wordt voor kinesitherapie. Daar zijn twee producten, één ervan chloor, met elkaar gemengd geraakt in een ton, wat een chemische reactie heeft veroorzaakt waarbij giftige gassen zijn vrijgekomen.

“Het ziekenhuispersoneel heeft de juiste reflex gehad en heeft meteen de toegang tot die zone afgesloten en de brandweer verwittigd”, zegt de brandweerwoordvoerder. “Wij zijn ter plaatse gegaan en hebben het kinesitherapiegedeelte en het atrium geëvacueerd. Alle andere diensten van het ziekenhuis, ook de spoedafdeling en de afdeling intensieve zorgen, werken normaal.”

“Ons gaspakkenteam heeft de ton in een grotere container geplaatst en zal die verwijderen”, gaat de brandweerwoordvoerder verder. “Er is niemand gewond of bevangen geraakt.”

 

 ©  BELGA_HANDOUT

 

 ©  BELGA_HANDOUT

 

 ©  BELGA_HANDOUT

 

 ©  BELGA_HANDOUT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten