Peter Holvoet-Hanssen nodigt stadspoëten uit in Begijnhof op Gedichtendag


 

 © Dirk Kerstens

Antwerpen -

“Laat je verbeelding door de stad waaien en kom met je mooiste, ongepubliceerd gedicht of verzenfragment op Gedichtendag, donderdag 27 januari, naar het Begijnhof in Antwerpen”, zo klinkt de oproep van voormalig stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen en Creatief Schrijven vzw.

Iedereen is die dag welkom met een zelfgeschreven creatie. In overleg worden een aantal woorden of zinnen geselecteerd die opgenomen worden in Grootboek, het Verzenlied van de Stad. Het is een nieuwe bladzijde van een project dat in dialoog gaat met stadsbewoners.

Holvoet-Hanssen woont zelf in het Begijnhof. Een stille, poëtisch bedreigde plek vlakbij de Ossenmarkt. Tussen 11-16u kunnen stadspoëten hun mooiste woorden met de dichter delen in de Sint-Catharina Begijnhofkerk. Een selectie van de poëtische woorden wordt ter plaatse in onderling overleg opgetekend in het Grootboek door griffier Veerle Bresseleers, en zo als erfgoed voor het nageslacht bewaard. Vooraf een tijdslot reserveren kan op creatiefschrijven.be. Het Grootboek reist de komende maanden nog verder door de stad en wordt later tentoongesteld in onder meer Museum Plantin-Moretus. Ook het Letterenhuis doet mee.


 

 © Dirk Kerstens

 evw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten