Droogdokkensite in 2023 ontwikkeld als belevingssite

Een toekomstbeeld van de Droogdokkensite die in 2023 aangepakt wordt. 

Een toekomstbeeld van de Droogdokkensite die in 2023 aangepakt wordt. © Atelier Kempe Thill 

Antwerpen -

De herontwikkeling van de Droogdokkensite naar een maritieme belevingssite is gepland voor 2023. Ondertussen is er een ontwerpteam aangesteld en moet er dit jaar een masterplan op tafel liggen.

De Droogdokkensite aan het Kattendijkdok wordt een belevingssite, waar zowel het verleden als de toekomst van maritiem Antwerpen getoond worden. Naast beschermde droogdokken zijn er op de site twee grote gebouwen en enkele bijgebouwen. Ook twee pomphuizen en evenveel loodsen maken deel uit van de site.

Het team rond Atelier Kempe Thill heeft, na een ontwerpwedstrijd, nu opdracht gekregen om de site te ontwikkelen. In het ontwerp blijft het ruwe, industriële karakter van de Droogdokkensite behouden. En een aantal diensten en bedrijven, die er nu al gevestigd zijn, blijven. Ook het belevingscentrum van de haven, dat nu noordelijker ligt, verhuist naar deze locatie.

De Droogdokkensite ligt er momenteel grotendeels ongebruikt bij. 

De Droogdokkensite ligt er momenteel grotendeels ongebruikt bij. © Walter Saenen

De ontwikkeling van de site is een samenwerking tussen stad en provincie Antwerpen. “Met de aanstelling van een ontwerpteam staat de provincie Antwerpen als bouwheer een stap dichter bij de ontwikkeling en bouw van het centrum, waarin de provincie 8,5 miljoen euro investeert”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). (pvdp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten