Nederlandse speler wil grootste spelletjeshal van Europa in Antwerpen openen

 

 ©  BELGA

Antwerpen -

In het UGC-complex in het centrum van Antwerpen komt heel waarschijnlijk de grootste spelletjeshal van Europa. De Nederlandse speler Gamestate, goed voor acht spelletjeshallen in Nederland en één in Brussel wil nu ook Antwerpen veroveren. “In het centrum van Antwerpen is nog niet veel vrijetijdsaanbod”, zegt CEO Roel Veltmeijer.

Rebecca Van Remoortere

Het is nog even wachten op goedkeuring van het Antwerpse college, maar als die er komt wil Gamestate zo snel mogelijk de grootste spelletjes- of arcadehal openen van Europa in het centrum van Antwerpen. Ze mikken op de gelijkvloerse verdieping en een deel van de kelder van het UGC-cinemacomplex. Dan zouden de locaties van twee horecazaken daar worden omgebouwd tot grote speelhal.

Volgens de plannen van Gamestate wil het Nederlandse bedrijf in de kelderverdieping twaalf automatische kegelbanen leggen en komt er ruimte voor horeca en behendigheidsspelen. De gelijkvloerse verdieping wordt ingericht als grote speelhal met verschillende speelautomaten.

Gamestate heeft al acht gelijkaardige spelletjeshallen in Nederland. Daar is de markt intussen verzadigd, klinkt het. “We hebben ook nog één hal in Brussel en eentje in Duitsland. In België kan er zeker nog één bij. Het centrum van Antwerpen zou ideaal zijn want daar is nog niet zoveel vrijetijdsaanbod. De combinatie met het cinemacomplex kan leiden tot een leuke gevulde avond met een film en een paar spelletjes”, aldus CEO Roel Veltmeijer.

Gamestate wil niet geassocieerd worden met kansspelen. Het gebruikt alleen behendigheids- en kermisautomaten. “Deze automaten vallen niet onder de wet van de kansspelen noch onder een door de wet gedefinieerde term lunapark”, klinkt het. Spelen in Gamestate doe je door middel van een pasjessysteem dat je bij de balie of online kan opladen met geld.

 

 ©  Belga

In 2020 diende Gamestate al een vergunningsaanvraag in om een spelletjeshal te openen in een pand in de Quellinstraat, niet ver van UGC, maar die aanvraag werd door de stad geweigerd. “Het openbaar onderzoek naar de huidige aanvraag loopt nog tot 6 februari. Nadien zal de verdere procedure gevolgd worden waarbij het vergunningsdossier voorgelegd zal worden aan het college”, klinkt het bij de stad Antwerpen.

Gamestate zelf hoopt binnen dit en twee maanden een gunstig antwoord te krijgen vanuit de stad Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten