District bezorgd over stelplaats De Lijn aan de luchthaven: “500 bussen door onze wijken, maar met ons wordt niet gesproken”

 

 ©  Joris Herregods

Deurne -

Het districtsbestuur van Deurne is bezorgd over de impact van de nieuwe stelplaats van De Lijn, naast de luchthaven. Vooral de verkeersafwikkeling baart het bestuur zorgen. “Het is onbegrijpelijk dat daarover niet met ons gesproken wordt”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

Jan Stassijns

Met een collegiaal schrijven vraagt het district Deurne aan het Antwerpse stadsbestuur om dringend een overleg in te plannen met De Lijn over de nieuwe stelplaats aan de luchthaven.

Het is een omslachtige procedure, maar het is de enige manier waarop een district in contact kan treden met De Lijn. “Wij mogen De Lijn niet rechtstreeks contacteren”, zegt districtsburgemeester van Deurne, Tjerk Sekeris (N-VA). “En hoewel de nieuwe stelplaats op het grondgebied van Mortsel komt, zullen bussen wel over ons grondgebied heen en weer rijden. Maar wij worden op geen enkele manier betrokken. De Lijn praat niet met ons. Dat is onbegrijpelijk.”

In de collegiale brief staat het volgende te lezen: “Dagelijks zullen zo’n vijfhonderd bussen door onze woonwijken circuleren met zeer grote ongemakken tot gevolg. Een aanzienlijk aantal van deze bussen zullen strikt genomen ook volkomen overbodig zijn omdat het een zuiver in- en uitrijden van lege bussen betreft evenals bussen die instaan voor het vervoer van het eigen personeel. Deze overdosis bussen zal voor zeer ernstige luchtverontreiniging, zware geluidsoverlast en stevige trillingen zorgen, en zal op sommige plekken leiden tot ronduit onveilige en zeer gevaarlijke verkeerssituaties.”

Tjerk Sekeris hoopt dat er snel een overleg komt. “We zijn niet tegen de komst van de stelplaats, maar we willen wel de impact voor Deurne kennen. Dan pas kunnen we onze positie bepalen.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) 

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten