Verdachte van dodelijk vluchtmisdrijf Hamont-Achel onder voorwaarden vrijgelaten

 

 ©  gvb

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft beslist om de 32-jarige verdachte van het dodelijk vluchtmisdrijf in Hamont-Achel van zondagavond onder voorwaarden vrij te laten. Dat laat persmagistraat Pieter Strauven van het Limburgse parket dinsdag weten.

jvhBron: BELGA

De dertiger was betrokken bij een aanrijding met een 44-jarige man uit Sierra Leone, die op de fiets reed. Zondag rond 18.15 uur werd de fietser levenloos aangetroffen in een gracht. Voor de man kon geen hulp meer baten. Uit onderzoek bleek dat hij door een voertuig was aangereden, waarvan de bestuurder vluchtmisdrijf had gepleegd.

LEES OOK. Fietser (44) dood achtergelaten in berm na ongeval, opgepakte bestuurder (32) was onder invloed

Op de plaats van de dodelijke aanrijding waren brokstukken van een personenwagen van het merk Audi aangetroffen. Onderzoek leidde de politie naar de 32-jarige verdachte, die zondagavond gearresteerd kon worden. De man legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd op last van het parket meteen voor vijftien dagen ingetrokken. De man belandde in een politiecel, totdat hij in staat was om verhoord te worden. Daarna volgde een voorleiding bij de onderzoeksrechter en die besliste de man onder voorwaarden vrij te laten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten