Elton John test positief op corona en moet twee concerten annuleren

Elton John ©  AFP

Het Britse popicoon Elton John heeft positief getest op het coronavirus en moet daarom twee concerten in de VS annuleren. Dat meldt hij op zijn Instagram-account. De concerten zouden dinsdag en woensdag plaatsvinden in Dallas. Het zijn optredens van zijn wereldwijde afscheidstournee.

jvhBron: BELGA

“Ik ben besmet met Covid, en ik moet dus mijn optredens in Dallas verplaatsen”, aldus de 74-jarige zanger. “Gelukkig ben ik volledig gevaccineerd en heb ik een booster gehad, en heb ik slechts milde symptomen.” Hij denk dus dat hij zaterdag zal kunnen optreden in Arkansas. “Het is altijd een enorme teleurstelling om concerten te moeten uitstellen, maar ik wil mijn eigen veiligheid en dat van mijn team garanderen”, klinkt het nog.

De excentrieke superster was in 2018 begonnen aan zijn afscheidstournee met de naam ‘Farewell Yellow Brick Road’. Hij had in drie jaar tijd 300 concerten wereldwijd gepland, maar de planning werd overhoop gegooid door de coronpandemie.

In oktober 2021 moest de zanger zijn tournee ook nog eens met drie maanden uitstellen wegens een heupoperatie. Ook zijn twee uitverkochte shows in Sportpaleis Antwerpen, oorspronkelijk gepland op 16 en 17 oktober 2021, zijn daarom verplaatst naar 27 en 28 mei 2023.

 ©  Instagram Elton John

Aangeboden door onze partners

Lees ook