Red Bull: “De relatie met Max Verstappen is meer waard dan eender welk contract”

Red Bull-teambaas Christian Horner en Max Verstappen vieren de wereldtitel 

Red Bull-teambaas Christian Horner en Max Verstappen vieren de wereldtitel © Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat Max Verstappen nog lang voor zijn team zal racen want hij vindt de relatie met de wereldkampioen belangrijker dan elk stukje papier.

Vorige maand veroverde Max Verstappen in Abu Dhabi, zeven jaar na zijn debuut in de Formule 1 met Toro Rosso, de eerste wereldtitel. Na de race in Abu Dhabi had Verstappen ook mooie woorden voor zijn team, waar hij naar eigen zeggen de rest van zijn carrière wil blijven.

“Ik hou zoveel van ze,” zei hij enthousiast. ”Ik vind het echt heel leuk om al sinds 2016 met ze samen te werken, maar dit jaar is ongelooflijk geweest.”

“Ik hoop dat we dit nog 10, 15 jaar samen kunnen doen. Er is geen reden om ooit te veranderen. Ik wil voor de rest van mijn leven bij ze blijven. Ik hoop dat ze me dat gunnen!”

Het zal ook niemand verbazen dat Red Bull-teambaas Christian Horner daar net hetzelfde over denkt. Zijn wereldtitel zal hem ongetwijfeld een stuk duurder maken en dat prijskaartje zal alleen maar groter worden als daar in de toekomst nog titels bijkomen, maar dat deert Horner niet want wat hij heeft met Max Verstappen is iets speciaals.

“Relaties, denk ik, gaan niet over contracten, het gaat juist over relaties,” zei Horner volgens ‘Speedcafe.’

“En Max, hij kwam in het team als bijna een jongen en hij is uitgegroeid tot een jonge man, en hij is gegroeid met het team.”

“Ik denk dat de relatie die we delen, het vertrouwen dat we in elkaar hebben, meer waard is dan welk stukje papier dan ook.”

“Ik kijk er naar uit om nog vele jaren met Max te racen, en ik geloof dat de beste jaren nog moeten komen.”

Meer F1-nieuws:- Nico Rosberg: “Hamilton vindt mij niet zijn beste teamgenoot? Dat vind ik respectloos!”- “Enkele teams gaan met hun nieuwe F1-bolide een verschrikkelijk jaar tegemoet”- Ferrari moet testplannen aanpassen na onduidelijkheid over F1-reglement- “Het verliezen van de wereldtitel is meer een schok voor Toto Wolff dan voor Lewis Hamilton”- “Het gekke systeem met strafpunten voor F1-piloten moet herbekeken worden”  (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten