Engelse voetbalheld Marcus Rashford in het oog van de storm na foto met controversiële rapper

 

Marcus Rashford en Jesse Lingard hebben zichzelf moeten verdedigen nadat de ploegmaats bij Manchester United op de foto gingen met Wiley, een rapper.

Vincent Van GenechtenBron: BBC

De Engelse aanvallers genieten momenteel van een winterpauze en trokken naar Dubai, waar ze Wiley tegenkwamen en met de muzikant op de foto gingen. Maar de rapper werd vorig jaar nog van Twitter gegooid vanwege antisemitisme en werd ook ontslagen door zijn management.

En dus kregen Rashford en Lingard kritiek over zich heen. “Het aanpakken van antisemitisme op en naast het veld moet meer aandacht krijgen”, verdedigde die eerste zich. “Deze foto, die onder mijn aandacht werd gebracht, kan makkelijk misbegrepen worden gezien de context. Ik wil dan ook benadrukken dat ik discriminerende taal en gedrag tegenover de Joodse gemeenschap of een andere gemeenschap nooit zal goedkeuren.”

Rashford groeide de voorbije jaren uit tot een nationale held nadat hij zich meerdere malen publiekelijk uitsprak tegen racisme in het voetbal. Hij kreeg ook de titel van ridder voor zijn activisme en de strijd tegen armoede. Onder andere door zijn campagne om maaltijden uit te delen aan kansarme kinderen.

 

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten