Rock Werchter en Tomorrowland organiseren samen nieuw festival, en eerste editie is dit jaar al

Rock Werchter en Tomorrowland slaan de handen in elkaar voor een nieuw tweedaags festival in Brussel. Met muziek én kunst. CORE festival vindt al dit jaar plaats op 27 en 28 mei. Een line-up is er nog niet, maar ze beloven alvast “een eclectische mix” aan genres. De preregistratie is nu open.

Eva De Poorter

“CORE festival wil elk zintuig prikkelen. Natuur, muziek en kunst vormen het hart van een innemende totaalervaring”, zo klinkt het in het persbericht. Binnenkort stelt de organisatie de line-up en zijn kunstinstallatieparcours voor. De voorverkoop start op 23 februari, de algemene ticketverkoop begint op 24 februari. Pre-registeren kan nu al via corefestival.com.

Op 27 en 28 mei in het Brusselse Ossegempark aan het Atomium zal op vier podia van ’s middags tot middernacht “een bijzonder eclectische line-up” te zien zijn. En dus ook verschillende genres, gaande van quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance. Er zullen unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties staan, en het festival zet daarnaast ook in op foodbeleving.

(Lees verder onder de foto)

 ©  rr

De organisaties van Rock Werchter en Tomorrowland bundelen hiervoor hun krachten en kennis. “De organisatoren vullen mekaar aan en delen dezelfde ambitie”, klinkt het. “De setting van CORE Festival is groen en intiem, het concept verfrissend en origineel.” Ze hopen tot 25.000 bezoekers per dag te verwelkomen, niet alleen Belgische, maar ook internationale festivalgangers. Voor een dagticket tel je 67 euro neer, een weekendticket heb je al vanaf 123 euro. Er zullen ook viptickets en packages inclusief hotelovernachting aangeboden worden.

 ©  ERIC DANHIER / EDANHIER

Aangeboden door onze partners