Matthias Casse heeft geen financiële kopzorgen meer en hervat zaterdag met oog op EK en WK judo

 ©  BELGAIMAGE

Wereldkampioen Matthias Casse (-81 kg) hervat zaterdag op de Grand Prix van Almada in Portugal maar laat de prestigieuze Grand Slam van Parijs begin februari links liggen. Zijn hoofddoelen voor 2022 zijn het EK in Sofia en het verlengen van zijn wereldtitel.

Bron: BELGA

De 24-jarige Casse maakte zijn programma van de volgende maanden bekend. Hij start zaterdag in Almada en gaat vervolgens naar de Grand Slam van Tel Aviv (18 februari).

“Dat betekent geen Grand Slam van Parijs die begin februari op de kalender staat”, bevestigt de bronzen medaille van de Spelen in Tokio. “In overleg met coach Mark Van der Ham opteerde ik voor een spreiding van de competities. Op die manier gaan we na Tel Aviv een keuze maken tussen de Grand Slam van Tbilisi van einde maart en de Grand Slam van Antalya van begin april om zo de beste voorbereiding te kunnen maken op het EK in Sofia van eind april.”  

Het WK staat in oktober in Oezbekistan op het programma. Op financieel vlak heeft Matthias Casse de voorbije periode zijn toekomst kunnen verbeteren. “Ik heb met Ethias, Basic Fit, Subaru en Ippon Gear contracten kunnen afsluiten tot aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Die financiële zekerheid maakt het mogelijk om mij voor de volle honderd procent te focussen op het sportieve en de verdere verfijning van mijn judo.”

Naast Matthias Casse verdedigen op de Grand Prix van Almada ook nog zijn broer Jeroen Casse (-73 kg), Ellen Salens (-48 kg), Amber Ryheul (-52 kg) en Mina Libeer (-57 kg) de Belgische kleuren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten