Tim Wellens net naast het podium, Amerikaan Brandon Mcnulty wint in Mallorca

 ©  Twitter Cycling Legend

Brandon McNulty (UAE Team Emirates) heeft woensdag de Trofeo Calvia (Spa/1.1) gewonnen. De Amerikaan rondde na 154,7 km van Peguera naar Palmanova een solo af van zo’n 61 km. De sprint om de tweede plaats kwam op naam van zijn Zwitserse ploegmaat Joel Suter. Vincenzo Albanese werd derde, voor Tim Wellens.

Bron: Belga

LEES OOK (+).Vandaag begint het wielerseizoen met de Challenge Mallorca: koersen in de zon, kansen voor Belgen én het debuut van Uijtdebroeks

De Trofeo Calvia maakt deel uit van een reeks van vijf eendagswedstrijden die samen de Challenge Mallorca vormen. Meteen kregen de renners een pittige wedstrijd voorgeschoteld met onderweg maar liefst vijf gecategoriseerde hellingen.

Al vroeg vormde zich een kopgroep van drie: Pablo Alonso, Mirco Maestri en James Piccoli verzamelden maximaal 7:30 op het peloton, waar Lotto Soudal en Movistar het commando namen in de achtervolging.

Toen de voorsprong onder een minuut was gezakt, besloten enkele renners in de tegenaanval te gaan op de Coll den Bleda, onder hen McNulty, maar ook drie landgenoten: Cian Uijtdebroeks, die zijn debuut maakte bij de profs, Tim Wellens en Kobe Goossens. Dat lukte, de vluchters werden opgeslokt, maar het tempo lag hoog en in de afdaling regende het aanvallen waardoor de kopgroep uiteenviel en het peloton was niet ver.

Uiteindelijk glipte Brandon McNulty weg, met nog ruim 61 km voor de boeg. Achter hem vormde zich een elitegroepje in de achtervolging met onder meer Alejandro Valverde, Matteo Jorgenson, Simon Clarke en Tim Wellens, maar dat slaagde er niet in om het gat te dichten. McNulty soleerde naar de zege, met ruim 1 minuut voorsprong.

 ©  EPA-EFE

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten