Stalker valt Apple-topman Tim Cook al ruim een jaar lastig

Tim Cook ©  AP

Apple-topman Tim Cook wordt al ruim een jaar lastiggevallen door een vrouw. Apple heeft een contactverbod tegen haar aangevraagd en gekregen. Dat valt op te maken uit rechtbankdocumenten van de rechtbank in Santa Clara, waar de lokale krant The Mercury News over bericht.

jvhBron: BELGA

De vrouw begon eind 2020 met het versturen van Twitterberichten waarin ze beweerde dat ze Cooks echtgenote was. Ook zou Cook de vader van haar tweeling, zijn en maakte ze een Twitteraccount aan waarin ze haar eigen achternaam veranderd had in Cook.

Tussen eind oktober 2020 en half november datzelfde jaar mailde de vrouw Cook ruim tweehonderd keer. Volgens de aanvraag van Apple werd de toon van die e-mails snel bedreigender en beangstigender. Zo stuurde ze onder meer foto’s van een vuurwapen dat ze had gekocht.

Tegelijkertijd registreerde de vrouw allerlei bedrijven in New York, Californië en haar thuisstaat Virginia met vaak aanstootgevende namen. Daarbij gaf ze Cook op als bestuurder of betrokken partij, met Cooks thuisadres of het adres van het hoofdkantoor van Apple. De topman probeerde om die ondernemingen op te laten heffen, maar dat is nog niet in alle gevallen gelukt.

In oktober vorig jaar dook de vrouw op bij het appartement van Cook in Palo Alto. Daar werd ze weggestuurd door de bewaking. In de maanden daarna bleef ze Cook mailen, onder meer met een verzoek om 500 miljoen dollar. Begin dit jaar kondigde ze op een nieuwe Twitteraccount aan dat Cook zelfmoord zou plegen en claimde ze dat hij hiv zou hebben.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten