Selah Sue openhartig over gebruik antidepressiva in nieuwe single ‘Pills’

 ©  BELGA

Selah Sue (32) heeft de derde single van haar toekomstige nieuwe album voorgesteld. In ‘Pills’ heeft ze het open over het gebruik van antidepressiva. “Het nummer gaat over mijn persoonlijke ervaring in het nemen van antidepressiva, en over het afwegen van de positieve en negatieve bijwerkingen”, zei ze woensdagochtend bij Studio Brussel.

(eadp)

Selah Sue slikte meer dan 14 jaar antidepressiva, maar tijdens de lockdown kreeg ze voor het eerst last van bijwerkingen. “Ik voelde voor het eerst dat de negatieve bijwerkingen mij echt in de weg begonnen te zitten”, vertelt ze bij de VRT-radiozenders. “Ik voelde dat ik tegengehouden werd op creatief niveau en in mijn persoonlijke groei. Het was het goeie moment voor mij om het ook eens uit te testen om het af te bouwen, er waren toch geen optredens. Dus als het niet lukt, whatever?” Vandaag neemt Selah Sue geen antidepressiva meer. “Ik voel weer: dit is het leven. Ik wil ook niet zeggen dat antidepressiva slecht of goed zijn. Ik spreek gewoon vanuit persoonlijke ervaring en hoop dat dat genoeg steun kan bieden.”

Haar nieuwe album Persona komt uit op 25 maart. Het volledige album is gebaseerd op een therapie die ze al een tijdje volgt, voice dialogue. “Elk nummer heb ik geschreven vanuit een andere persoonlijkheid”, zegt ze nog.

Aangeboden door onze partners

Lees ook