‘Vaccinatienocturne’ in Flanders Expo: “Studenten halen booster liever na examens”

Er wordt nog wel even verder geprikt in Flanders Expo. 

Er wordt nog wel even verder geprikt in Flanders Expo. ©  fvv

Gent -

In Flanders Expo worden er de komende weken nog heel wat prikken gezet. Veel Gentenaars maken nu pas een afspraak, bijvoorbeeld omdat ze besmet raakten. Onder meer voor hen organiseert het centrum donderdag een nocturne.

Max Dedulle

De boostercampagne verloopt iets trager dan verwacht. Zo is momenteel slechts 64 procent van de 18- tot 44-jarigen al ‘geboosterd’. Maar gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit) maakt zich geen zorgen. “Deze campagne verloopt anders dan de eerste en tweede prik”, zegt hij. “Door de vele omikrongevallen zien we dat veel mensen hun afspraak annuleren en dan later inplannen in februari.”

Het vaccinatiecentrum past zich aan, op het ritme van de Gentenaars. “Het centrum is niet meer elke dag open, maar op strategische momenten”, zegt Coddens. “Zo is er donderdag een ‘nocturne’, waarbij mensen zich na de kantooruren kunnen laten vaccineren. Als die aanslaat, komt er een vervolg. Binnenkort wordt een Covid Safe Ticket voor veel mensen ongeldig zonder boosterprik, en ook dat zal tot meer afspraken leiden. We merken ook dat studenten hun booster liever komen ophalen na de examens.”

LEES OOK:Vanaf maart boosterprik verlicht voor coronacertificaat

Kindercampagne

Intussen heeft 20 procent van de Gentse 5- tot 11-jarigen een eerste prik gekregen, nog eens tien procent heeft een afspraak ingeboekt. “Dat cijfer ligt binnen de lijn van de verwachtingen”, zegt Coddens. “Er lopen nog steeds heel wat afspraken binnen. Omdat ook de kinderen stilaan aan een tweede prik toe zijn, opent het centrum ook de komende weekends.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent