Antwerpse opperrabbijn David Lieberman overleden op 96-jarige leeftijd

David Lieberman 

David Lieberman ©  Jan Van der Perre

De Antwerpse opperrabbijn David Lieberman is woensdagavond op 96-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft het tijdschrift Joods Actueel. Hij kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen. “Antwerpen heeft heden een uitzonderlijke persoonlijkheid verloren”, reageert het Forum der Joodse Organisaties.

jvhBron: BELGA

Lieberman werd in 1925 geboren in Keulen, maar verhuisde kort erna naar Antwerpen. Na de Tweede Wereldoorlog verdiepte hij zich in de Joodse leer in de Verenigde Staten en begon hij zijn carrière als rabbijn in Chicago. In 1980 keerde hij terug naar Antwerpen om er opperrabbijn van de Shomre Hadas-gemeenschap te worden, de grootste van drie orthodox-joodse gemeenschappen in Antwerpen.

“Hij was een gevierde spreker die erin slaagde de Antwerpse Joodse gemeenschap te inspireren in zijn zo eigen en kenmerkende stijl met pakkende redevoeringen en vriendelijkheid”, klinkt het bij het Forum. “Zijn deur stond altijd open voor een gesprek over de Thora of om raad te geven en hulp te bieden aan mensen in nood.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten