Pierre Cornette (63) schuldig verklaard aan foltering van 71-jarige vriendin: gepensioneerde beroepsmilitair krijgt 15 jaar cel

 

 ©  BELGA

Pierre Cornette, de 63-jarige gepensioneerde beroepsmilitair die schuldig bevonden werd aan foltering en het toebrengen van slagen en verwondingen, omdat hij zijn hond zijn 71-jarige vriendin J. W. herhaaldelijk liet bijten, is veroordeeld tot vijftien jaar cel. Dat heeft het Gentse hof van assisen donderdag beslist.

jvhBron: BELGA

De feiten hadden plaats tussen 9 januari 2019 en 3 januari 2020 in de woning van het slachtoffer in de Zonnebloemstraat in Gent. De 71-jarige J. W. stapte op 3 januari een café in de buurt binnen met haar armen onder het bloed. Ze verklaarde dat ze aangevallen werd door de hond van haar vriend, Pierre Cornette, en dat ze al vijf jaar slagen kreeg van de man. Ze had dringende hulp nodig en de spoedarts die ter plaatse kwam, stelde dat ze zonder verzorging haar armen kon verliezen. 

De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht en werd daar verhoord door de politie. Wanneer Cornette haar sloeg, zou hij toestaan dat zijn hond haar aanviel en beet, stelde ze. Haar vriend zou de voorbije week haar tanden uitgeslagen hebben en haar een blauw oog geslagen hebben. Cornette werd opgepakt en verhoord, maar hij verklaarde dat de vrouw verwondingen had doordat ze vaak viel in dronken toestand. Voor het hof van assisen verklaarde Cornette dat hij het slachtoffer nooit sloeg. Volgens hem beet de hond alleen als hij niet thuis was. 

Cornette werd donderdagavond schuldig bevonden aan foltering en het toebrengen van slagen en verwondingen. Hij riskeerde tot dertig jaar cel, maar het openbaar ministerie vorderde vijftien jaar opsluiting. De verdediging vroeg een mildere straf. Het hof hield onder meer rekening met het blanco strafblad als verzachtende omstandigheid en legde vijftien jaar cel op. Assisenvoorzitter Antoon Boyen raadde de veroordeelde aan om een nuttige dagbesteding te vinden en zijn drankgebruik in toom te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten