Australië investeert fors in Great Barrier Reef

 

 ©  REUTERS

Australië gaat de komende negen jaar 1 miljard Australische dollar (630 miljoen euro) investeren in de bescherming van het Great Barrier Reef. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison aangekondigd.

Bron: BELGA

Met de investering hoopt Australië te voorkomen dat het koraalrif alsnog op de UNESCO-lijst voor bedreigd werelderfgoed wordt geplaatst, wat slecht nieuws zou zijn voor het toerisme.

De investering volgt op verschillende miljardeninvesteringen die Australië de afgelopen jaren in het Great Barrier Reef deed. “We ondersteunen hiermee de gezondheid van het rif en tegelijkertijd de economische toekomst van toeristen, horeca-ondernemers en lokale gemeenschappen in Queensland”, aldus de conservatieve Morrison in een verklaring. Hij heeft de afgelopen jaren weinig gedaan om klimaatverandering aan te pakken en is een voorstander van het gebruik van fossiele brandstoffen en controversiële kolenmijnen.

Vorig jaar wist Australië ternauwernood te voorkomen dat het enorme rif op de UNESCO-lijst voor bedreigd werelderfgoed werd geplaatst. De VN-organisatie overwoog dit omdat Australië haar inziens te weinig deed om de waterkwaliteit te verbeteren en klimaatdoelstellingen te behalen om zo het koraal te beschermen.

 

 ©  AFP

 

 ©  VIA REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten