Binnenkort werkt gezichtsherkenning op iPhone ook mét mondmasker

 ©  Shutterstock

Na twee jaar pandemie weten we ondertussen dat gezichtsherkenning op je smartphone en een mondmasker niet samengaan. Maar daar brengt Apple verandering in met een nieuwe update.

Wie een nieuwer model iPhone van Apple heeft, zal ondertussen ongetwijfeld weten dat je gezichtsherkenning niet kan gebruiken wanneer je een mondmasker draagt. Maar er zit verandering aan te komen. Apple heeft ervoor gezorgd dat een iPhone toch Face ID kan gebruiken door te focussen op de ogen. Al laat het bedrijf weten dat gezichtsherkenning wel nog steeds het meest accuraat is wanneer je volledig gezicht herkenbaar is.

De nieuwe functie maakt deel uit van de nieuwe update van het besturingssysteem iOS. Het gaat om iOS 15.4 beta. Gebruikers kunnen na het installeren van die update bij hun instellingen aanduiden dat ze Face ID met een masker willen gebruiken.

LEES OOK. Boosters bewijzen duidelijk hun nut: zo veel keer meer kans heeft niet-gevaccineerde volwassene om aan covid te overlijden

Gezichtsherkenning met een mondmasker zal waarschijnlijk wel enkel mogelijk zijn voor de nieuwste modellen van Apple. Het zou gaan om de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, en iPhone 13 Pro Max.

Apple zou momenteel ook testen of ze gezichtsherkenning kunnen combineren met een bril. Bij een zonnebril zou het alleszins niet werken.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten