Een veilige fietsroute bepalen in Oost-Vlaanderen? Dan kan via deze nieuwe app

 

 ©  IF

Gent -

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft sinds kort een eigen routeplanner. Daarmee kunnen fietsers de meest veilige en comfortabele route bepalen. Je kunt kiezen tussen een korte en een aangenamere fietsroute.

Fien Lakiere

Bestaande routeplanners zijn niet altijd even handig in gebruik voor fietsers. Gevaarlijke kruispunten, slechte fietspaden of wegenwerken worden niet aangeduid. “Iedere fietser die gebruikmaakt van een fietsrouteplanner is wel al eens op een minder aangename of ronduit gevaarlijke route verzeild geraakt”, zegt gedeputeerde Riet Gillis (Groen).

Met de nieuwe routeplanner wil de Provincie Oost-Vlaanderen daar samen met Gent en Deinze verandering in brengen. “Zo worden onaangename verrassingen tot een absoluut minimum beperkt. De toepassing heeft bijvoorbeeld bijzondere aandacht voor verkeersveiligheid en zet in op het maximaal gebruik van fietssnelwegen.”

Je kunt de fietsrouteplanner openen op smartphone zonder een app te downloaden. 

Je kunt de fietsrouteplanner openen op smartphone zonder een app te downloaden. ©  IF

Navigatie onderweg is er niet, dus via de site stippel je op voorhand een route uit. Er is keuze tussen een korte route, en een langere route via bestaande fietsnetwerken. Dan krijg je een aangenamere route die zo veel mogelijk fietssnelwegen en lokale fietsnetwerken gebruikt. Om de routes in de toekomst beter te maken, kan iedereen suggesties doen.

Info: www.fietsrouteplanner.org

Ook fietssnelwegen buiten de provincie zijn opgenomen in de planner. 

Ook fietssnelwegen buiten de provincie zijn opgenomen in de planner. ©  IF

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent