Anthony (34) sluit zijn ontbijtzaak Miss Leia: “Ik heb mijn dochtertje terug”

 

 ©  DVH

Gent -

Anthony Vande Vondele heeft de deuren van zijn brunchbar Miss Leia in de Oude Houtlei definitief gesloten. De boosdoener is corona, maar intussen is zijn driejarige dochter naar wie hij de zaak vernoemd had, naar Gent verhuisd.

Lotte Ruysschaert

Anderhalf jaar geleden opende Vande Vondele Miss Leia in de Oude Houtlei. Het ontbijtrestaurant was een eerbetoon aan zijn dochtertje Leia, die met haar mama in Spanje woonde. Daar woonde Vande Vondele oorspronkelijk ook, maar na enkele financiële tegenslagen kwam hij terug naar België om hier een beter leven uit te bouwen. Daardoor had hij zijn dochtertje al een jaar niet gezien.

“Intussen zijn mijn dochter en haar moeder naar België gekomen en wonen we samen in Gent. Het is zalig om haar terug te hebben. Je mag nog zo’n slechte dag hebben, als je thuiskomt en ze roept “papa!”, dat is onbeschrijflijk”, zegt Vande Vondele.

Te gevoelig

En de afgelopen maanden zaten er wel slechte dagen bij voor de barista. Corona had een grote impact op zijn zaak, waardoor hij zich genoodzaakt zag te stoppen. “Tijdens de tweede lockdown moesten we acht maanden dicht. En ook met het invoeren van de Covid Safe Pass is het aantal klanten gedaald. Vaste klanten die thuis werken, kwamen niet meer af. Zeventig procent van de reservaties werd afgebeld. Gelukkig was het in de zomer wel redelijk druk, waardoor mijn dochter in augustus naar hier kon komen.”

Het was voor Vande Vondele een moeilijke beslissing om de zaak te sluiten. Zowel fysiek als mentaal was het voor hem een lastige periode. “De horeca is momenteel te gevoelig voor mij. Elke beslissing van het overlegcomité voel je. Ik ga nu even op mijn positieven komen en een jaar of twee wegblijven uit de horeca. Misschien dat ik opnieuw ga studeren.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent