Laurens De Plus maakt na 267 dagen zijn comeback in Bessèges en hoopt op de Omloop Het Nieuwsblad

 ©  BELGA

Laurens De Plus (Ineos-Grenadiers) rijdt vanaf woensdag de Ster van Bessèges. De rittenkoers door de Cévennen in Frankrijk is meteen ook zijn eerste wedstrijd sinds hij op 10 april vorig jaar onderweg naar Arrate in de Ronde van het Baskenland afstapte.

Hugo Coorevits

Tussen die dag en volgende week woensdag ligt een periode van 267 dagen waarin Laurens De Plus vooral herstelde en de voorbije winter een volledig nieuwe basis voor dit seizoen legde. “Ik ben blij met de winter die ik had. Ik kon rustig opbouwen en voel dat mijn lichaam opnieuw reserves heeft.”

“Er was wel dat hoogrisicocontact waardoor mijn januaristage met de ploeg in Mallorca heel snel voorbij was, maar anderzijds zit ik nu nog in Calpe te trainen met o.a. Oliver Naesen (AG2R-Citroën) en Aimé De Gendt (Intermarché - Wanty Gobert). Ik reis vanaf hier rechtstreeks naar de Ster af. Ik heb er echt zin in.”

Hoe het verdere programma van de 26-jarige Ninovieter van Ineos-Grenadiers er zal uit zien, hangt af van de Ster van Bessèges. “Ik hoop heimelijk voor het eerst de Omloop Het Nieuwsblad te rijden, die in mijn stad Ninove aankomt. Niet alleen omdat ik het parcours door en door ken, maar op die manier ook hulde wil brengen aan Willy Verlee, de man die zoveel betekende voor de wielersport in Ninove en vorig jaar overleed. Op die manier wil ik ook een riem onder het hart steken van Geo De Cleer ,die de logistiek van de finish voor zijn rekening neemt.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt