Karine Lalieux heeft pensioenplan voorgesteld aan kernkabinet

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) 

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) ©  BELGA

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) heeft vrijdag uiteindelijk haar voorstel over de hervorming van de pensioenen aan het kernkabinet voorgesteld. De grote lijnen van haar plannen lekten in september uit in de media, maar tot een bespreking binnen de kern kwam het niet. De premier verdaagde het dossier naar begin dit jaar.

jvhBron: BELGA

Intussen had minister Lalieux contact met verschillende betrokken partijen: meerderheidspartners, academici, sociale partners, het middenveld, enzovoort. Die bilaterale contacten zouden de onderhandelingen, die van start gaan op interkabinettenniveau, wat moeten vergemakkelijken, omdat de verschillende standpunten al bekend zijn, preciseert het kabinet.

Omdat het om een eerste inleidende uiteenzetting ging, kwam de minister terug met het plan zoals het eigenlijk in de herfst had moeten worden voorgesteld. De tekst wordt beschouwd als een werkbasis, maar er werden nota’s aan toegevoegd op basis van de verschillende bilaterale contacten. “Iedereen heeft constructief kunnen reageren”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten