Straks afscheidsplechtigheid van Dean (4): klasgenootjes gaan sterretjes strooien in de kerk

 

 ©  Frank Bahnmuller

De afscheidsplechtigheid voor Dean Verberckmoes (4) vindt vandaag plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Verrebroek. De kinderen van zijn klas zullen er sterretjes strooien en een kaarsje naar voren brengen ter nagedachtenis van de jongen. Dean werd op maandag 17 januari dood teruggevonden in Zeeland. Het is nog altijd niet duidelijk hoe en wanneer het jongetje om het leven kwam.

Nunzia Petralia

Tijdens de begrafenis zullen er teksten voorgedragen worden van onder andere mama Elke Verberckmoes (39). “Het verdriet van de mama was uiteraard veel te groot. Daarom hebben we met onze kleuterafdeling de gebedsdienst helpen voorbereiden”, zegt Hilde Van Puymbroeck, directrice van de vrije basisschool De Verrekijker in Verrebroek, waar Dean naar school ging. “De kinderen van zijn klas zullen allemaal aanwezig zijn. Tijdens de plechtigheid zullen ze een kaarsje naar voor brengen en sterretjes strooien.”

Pastoor Daniël Vande Velde (74) zegt dat het een serene dienst zal worden. De vele sympathisanten die worden verwacht, kunnen de plechtigheid buiten op een scherm volgen.

De dienst vindt plaats om 14.30 uur in de Sint-Laurentiuskerk, aan het Verheyenplein in Verrebroek. Het gemeentebestuur van Beveren zal daar ook het rouwregister, die de gemeente vorige week geopend had, aan de familie van Dean bezorgen.

Woensdag 12 januari bleef Dean slapen bij twee vrienden van zijn mama, Dave De Kock en zijn vriendin R.. De volgende dag kreeg mama Elke een berichtje, dat Dean nog een nacht daar zou blijven “omdat hij dat gevraagd had”. En een dag later nog eens hetzelfde. Leugens, zo bleek, omdat R. niet durfde te zeggen dat haar nieuwe vriend Dave De Kock er na een hevige ruzie met Dean vandoor was gegaan.

Zondag werd een opsporingsbericht met de nodige urgentie verspreid. Op maandag werd De Kock opgepakt in Noord-Brabant waar hij zwaar onder invloed door de straten was aan het dwalen. Dezelfde dag nog werd Dean uiteindelijk dood teruggevonden op Neeltje Jans, het kunstmatige eiland in de Oosterschelde in Zeeland. Hoe en waar de jongen precies om het leven kwam, is nog altijd niet duidelijk. De Kock werd in 2010 al eens veroordeeld tot tien jaar cel omdat hij zijn toenmalige stiefzoontje gruwelijk had mishandeld, waardoor die om het leven kwam.

LEES OOK. Nog steeds niet duidelijk wanneer en hoe Dean (4) om het leven kwam

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten