Matthias Casse start 2022 in stijl en pakt meteen goud op eerste Grand Prix in Portugal

 ©  BELGA

Matthias Casse heeft zaterdag in Almada zijn eerste toernooi van het seizoen gewonnen. Op de Grand Prix van Portugal was de nummer twee van de wereld in de finale van de klasse tot 81 kilogram met ippon te sterk voor de Fin Oskari Makinen, 115e op de wereldranglijst.

Thomas CamiBron: Belga

Op papier was Makinen geen partij voor Casse en dat bleek ook op de tatami. Twee minuten lang domineerde de bronzenmedaillewinnaar van Tokio zijn tegenstander en anderhalve minuut voor tijd pakte hij uit met een majestueuze schouderworp die de Fin plat op de rug deed belanden.

Het is het pas de eerste gouden medaille op een Grand Prix voor Matthias Casse. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij sinds juli 2019 alleen maar op Grand Slams heeft gevochten. Het is wel zijn vijfde eremetaal op een Grand Prix. Het begon met zilver in Den Haag (18/11/17) en daarna volgden zilver in Agadir (10/03/18) en Zagreb (28/07/18) en brons in Montreal (05/07/19).

Casse was in Almada in zijn gewichtsklasse de enige judoka uit de top twintig van de wereld. Volgende week past hij voor het sterker bezette Grand Slam in Parijs, het Grand Slam van Tel Aviv staat op 18 februari wel op zijn programma.

In de -73 kg strandde Jeroen Casse (IJF-49) in de tweede ronde. In de eerste ronde won de jongere broer van de wereldkampioen met een golden score van de Braziliaan Thelmo Gomes (geen ranking), vervolgens verloor hij met ippon van de Georgiër Giorgi Terashvili (IJF-23).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten