Sanne Cant blijft met gemengde gevoelens achter na tiende plek op WK: “Misschien was dit wel het hoogst haalbare op dit parcours”

 ©  BELGA

Sanne Cant moest zaterdagavond vrede nemen met een tiende plek op het WK veldrijden in Fayetteville. Aan de Nederlandse suprematie was weinig te doen, en dus leek een podiumplek hoe dan ook ongrijpbaar. Maar Cant had misschien toch een beter resultaat verwacht.

Guy Van Den Langenbergh, Thomas Cami

LEES OOK. Marianne Vos troeft Lucinda Brand af na titanenduel en snelt in Fayetteville naar achtste (!) wereldtitel veldrijden

“Ik had misschien wel op iets meer gehoopt”, gaf Cant achteraf toe. “De start was erg hectisch. Ik ga niet zeggen dat ik enorm slecht weg was, maar top was het ook niet. Daardoor moest ik bij die eerste klim meteen erg diep gaan, en daardoor verspilde ik al heel wat krachten.”

“Maar ik heb nergens spijt van”, gaat Cant verder. “Ik heb wel meerdere fouten gemaakt, maar dat is cross hé. Op een WK moet alles meezitten en misschien kon er dan wel iets meer. Maar op dit parcours is dit misschien toch het meest haalbare, aangezien het hier allemaal vrij technisch is. Maar elk WK heeft zijn eigen parcours natuurlijk, daar is niets aan te doen.”

Sanne Cant had ook enkele lovende woorden voor de Nederlandse Marianne Vos, die haar achtste wereldtitel in de wacht sleepte. “Het is echt fenomenaal wat ze allemaal presteert, ik heb enorm veel respect voor haar. Ze is altijd al een voorbeeld voor mij geweest. Ze heeft enkele moeilijke jaren gekend, maar nu staat ze er weer. Misschien moet ik me daar aan optrekken en zelf zeker het hoofd niet laten hangen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten