Filou Oostende heeft geen enkele moeite met Antwerpse uitdagers

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Moeiteloos heeft Oostende de Vlaamse topper tussen twee onvolledige teams gewonnen. Zelfs na de uitsluiting van coach Gjergja na 28 minuten kon Antwerp Giants geen vuist maken tegen de recordkampioen.

Bij Oostende was Amida Brimah om gezondheidsredenen afwezig. Antwerp Giants telde drie zieken: Matt Tiby, Cameron Krutwig en Thijs De Ridder. Na een fout van Hands opende Bratanovic, uitzonderlijk in de basis, de score aan de vrijworplijn. Met drie bommen vanop de linkerflank bewees Mwema nog goed de Oostendse korf te kennen: 11-13. Hands (8) en Mwema (9) namen de 17 eerste punten van Antwerp Giants voor hun rekening. Maar na de eerste Booth-bom (24-19) riep coach Smout zijn spelers bij zich. De invalbeurt van Buysschaert was amper 18 seconden jong of hij hoorde al twee fouten. 

In de veertiende minuut kreeg coach Gjergja niet meteen een reactie op zijn time-out-aanvraag bij de wedstrijdtafel. Gjergja gromde luid en ref Krehic blies meteen een technische fout. Oostende, dat toen met 34-30 leidde, duwde via van der Vuurst naar 44-34 door. Na 51-38 milderde Smout even met een driepunter maar Randolph, Buysschaert en Booth ploften 57-42-rustcijfers op het bord. Oostende had die eerste helft zijn aanvallen aan 58,5 % afgewerkt (tegenover 42,9 % bij Antwerp Giants), tien rebounds meer geplukt dan zijn tegenstander en negen assists meer uitgedeeld.

Gillet (driepunter) en Bratanovic (tweepunter) spijkerden snel de twintiger (62-42) op het bord. Antwerp Giants gaf zich natuurlijk niet gewonnen. Drie bommen van Brown halveerden de kloof tot 62-53. Na een time-out van coach Gjergja deden Randolph en Booth de score opnieuw kantelen tot 72-54. In de voorlaatste minuut van het derde bedrijf bezorgde ref De Lange een tweede technische fout en dus de uitsluiting aan coach Gjergja. Oostende leidde met nog twaalf minuten op de klok met 79-67. Van der Vuurst en Jantunen verhoogden het verschil tot zestien eenheden (88-72) aan het halfuur. De tussenstand van dat derde bedrijf, 31-30, was heel uitzonderlijk voor een topper.

Rustig controleerde Oostende het vierde wedstrijdschuifje. Met een bom uit de rechterhoek legde Jantunen de centuryscore (100-82) vast. Met 26 punten, 5 rebounds, 3 assists en 3 steals was Randolph opnieuw de Oostendse uitblinker. Zo bleven de West-Vlamingen, die zaterdag aan 60,6 % afwerkten en 26 assists uitdeelden, ook na vijftien speeldagen ongeslagen koploper. Voor uitdager Antwerp Giants was dit de zesde competitienederlaag, een pijnlijk verlies aan zee. (rpo)

Kwarts: 28-21, 29-21, 31-30, 23-19.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten