Dan mag je eens naar het WK: Vincent Baestaens haalt finish ondanks zware val, maar moet wel naar ziekenhuis

 ©  BELGA

Na vele omzwervingen, waaronder een stint als eliterenner zonder contract, stond Vincent Baestaens zondag op zijn 32ste aan de start van zijn eerste WK. Het werd niet de wedstrijd waarop hij gehoopt had: Baestaens zat in de eerste ronde in Fayetteville goed vooraan, maar kwam nog in diezelfde ronde hard ten val en moest na de wedstrijd ter controle naar het ziekenhuis. Er wordt gevreesd voor een hersenschudding.

Sam Varewyck en Wim Vos

LEES OOK.Vincent Baestaens debuteert op zijn 32ste als prof op WK: “Dit had ik nooit meer gedacht”

LEES OOK.Superieure Tom Pidcock rijdt Belgen helemaal in de vernieling en kroont zich tot wereldkampioen veldrijden, Eli Iserbyt pakt brons

Onze landgenoot moest na zijn zware val als allerlaatste hervatten - zelfs achter de Costa Ricaanse cultheld Felipe Timoteo Nystrom Spencer - maar vocht desondanks wel door. Baestaens haalde ondanks de vrees voor een hersenschudding wel nog de eindstreep: hij kwam binnen als 31ste en voorlaatste van de finishers, op bijna zes minuten van winnaar Tom Pidcock.

De aanloop naar Baestaens’ eerste WK was zo al heel hectisch verlopen. Zijn vriendin Annemarie Worst - de voorbije twee jaar telkens goed voor zilver bij de vrouwen elite - testte immers positief op corona. Baestaens bleek zelf gelukkig niet besmet, maar moest na aankomst in de Verenigde Staten opnieuw getest worden en mocht uit voorzorg niet bij kamergenoot Toon Aerts slapen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten