Quick-Step Alpha Vinyl maakt seizoensdebuut in Saudi Tour met drie Belgen

 ©  Twitter Quick-Step Alpha Vinyl Team

Quick-Step Alpha Vinyl brengt dinsdag drie Belgen aan de start in de vijfdaagse Saudi Tour (UCI 2.1). De nationale ronde van Saoedi-Arabië is de eerste wedstrijd van 2022 voor de Belgische WorldTour-ploeg.

Bron: BELGA

Quick-Step Alpha Vinyl staat voor het eerst in zijn twintigjarige historie aan de start van een koers in Saoedi-Arabië. De tweede editie van de Saudi Tour is vijf ritten lang, met vooral kansen voor de sprinters, maar op vrijdag ook een etappe op maat van de explosieve klimmers.

De ploeg van manager Patrick Lefevere rekent daarvoor op drie van zijn Belgen: Tim Declercq, Iljo Keisse en Bert Van Lerberghe. Die zullen zich vooral ten dienste moeten stellen van hun Italiaanse kopmannen Davide Ballerini en Andrea Bagioli. Verder neemt de ploeg ook de Fransman Florian Sénéchal en de Duitser Jannik Steimle mee naar de Saudi Tour.

“We starten met een sterke ploeg die in staat moet zijn om goede resultaten te behalen”, aldus Wilfried Peeters, ploegleider van het gezelschap. “Davide moet zich kunnen laten zien in de sprints, terwijl Andrea mogelijk iets kan doen in de voorlaatste rit. We willen het seizoen natuurlijk graag starten met een zege, maar het blijft afwachten hoe de dingen zich gaan ontvouwen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt