Franse regering opent onderzoek naar mistoestanden bij rusthuisketen Orpea

 

 ©  AFP

De Franse regering gaat twee onderzoeken openen naar de mistoestanden bij de rusthuisketen Orpea. Dat heeft bevoegd minister Brigitte Bourguignon dinsdag aangekondigd op France Inter.

jvhBron: BELGA

“We zullen geen genoegen nemen met de uitleg tijdens een ontmoeting”, verklaarde Bourguignon. Later op dinsdag komen directeur-generaal voor Frankrijk Jean-Christope Romersi en CEO Philippe Charpier langs op haar kabinet. Het ene onderzoek gaat uit van de sociale inspectie, terwijl het andere onderzoek de financiën onder de loep zal nemen.

LEES OOK. Rantsoenering, ouderen die in uitwerpselen blijven zitten, dagenlang geen verzorging: rusthuisketen zwaar in opspraak in Frankrijk

De Franse rusthuisketen Orpea kwam vorige week in opspraak na de publicatie van het boek “Les fossoyeurs” van journalist Victor Castanet. Daarin is sprake van rantsoenering, ouderen die in hun uitwerpselen blijven zitten of dagenlang geen verzorging krijgen. Nochtans moeten de bewoners veel geld betalen voor hun verblijf. De wantoestanden zouden het gevolg zijn van de zoektocht naar rendement door de groep.

LEES OOK. Poepchic, maar te weinig personeel voor deftige zorg: inspectie niet mals voor duurste rusthuis van het land (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten