Iljo Keisse (39) begint aan allerlaatste seizoen als profwielrenner: “Ik word al emotioneel als ik aan afscheid denk”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na twintig jaar neemt Iljo Keisse afscheid van het profwielrennen. De 39-jarige Gentenaar begon dinsdag in de Saudi Tour aan zijn allerlaatste seizoen. Team Quick-Step Alpha Vinyl vuurde aan de vooravond enkele prangende vragen op hem af.

Jonas Withouck

“Ik heb er een gemengd gevoel bij”, steekt Keisse van wal. “Eigenlijk ben ik vrij blij om mijn carrière te beëindigen. Het is goed geweest, ik heb er een lange carrière opzitten. Aan de andere kant heb ik vele mooie momenten beleefd als profrenner en daar komt nu een einde aan. Dat is het trieste deel van het verhaal.”

Zijn allerlaatste wedstrijd bij de profs wordt wellicht de Zesdaagse van Gent in het najaar van 2022. “Een thuiswedstrijd waar mijn vrouw en kinderen bij zullen zijn. Ik word al emotioneel als ik eraan denk, dus ik weet dat die dag super moeilijk gaat worden voor mij.”

Verder blikt Keisse terug op zijn mooiste overwinningen en de negatieve kanten aan het leven van een profwielrenner en kijkt hij vooruit naar het leven na zijn carrière. “Gewoon binnenblijven op dagen waarop het slecht weer is, dat zal deugd doen.”

Bekijk de volledige video hier:

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten