TW Classic vervolledigt affiche met nieuwe band van Radiohead-zanger

 ©  AP

De affiche van TW Classic is compleet. Headliner Nick Cave krijgt het gezelschap van Radiohead-frontman Thom Yorke, die met zijn nieuwe groep The Smile langskomt. Op de jonge Belgen van Whispering Sons na kleurt de line-up volledig internationaal.

The Smile is de nieuwe groep van Thom Yorke en Jonny Greenwoud, respectievelijk zanger en gitarist van Radiohead. De twee Britten stichtten de band tijdens de lockdown, samen met jazzdrummer Tom Skinner, die bekend is van Sons of Kemet. Opvallend: naast een kort verrassingsoptreden tijdens de livestream van Glastonbury Festival vorig jaar speelde The Smile afgelopen weekend pas z’n eerste liveshows in Londen.

LEES OOK. CORE, de unieke samenwerking tussen Rock Werchter en Tomorrowland: “Innemende totaalervaring” (+)

Op TW Classic meten ze zich meteen met Nick Cave & The Bad Seeds en Placebo. De Australische Courtney Barnett vervolledigt de line-up van het eendagsfestival. Barnett is bekend van haar samenwerkingen met Kurt Vile en gewezen Pixies-bassiste Kim Deal. Ze rekent onder anderen Barack Obama en Jack White tot haar fans.

De overige bands die op zaterdag 25 juni in het festivalpark van Werchter staan, zijn het Belgische Whispering Sons en het Britse Sleaford Mods. Ook het uurschema is inmiddels bekend. Tickets zijn hier te koop.

LEES OOK. Whispering Sons, uit de lockdown rechtdoor naar Werchter: “Het is toch cool om te zeggen: ‘Onze hit? Sorry, die spelen we niet’” (+)

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook