Junya Ito (RC Genk) helpt Japan met heerlijke volley en assist aan winst in levensbelangrijk WK-kwalificatieduel

 

 ©  AFP

Junya Ito heeft zich de afgelopen week nog wat onsterfelijker gemaakt in Japan. De 28-jarige aanvaller van RC Genk scoorde vorige donderdag al tegen China (2-0 winst) en deed dat dinsdag tegen Saudi-Arabië (2-0 winst) opnieuw op heerlijke wijze. In maart speelt Japan zijn laatste twee beslissende WK-kwalificatiewedstrijden.

Jonas Withouck

Dinsdag scoorde Ito voor de vierde WK-kwalificatiewedstrijd op rij voor zijn land. In totaal zit de Japanner aan zes doelpunten en acht assists in twaalf wedstrijden tijdens deze campagne. Dat zijn fenomenale statistieken.

Japan staat tweede in zijn kwalificatiegroep voor het WK in Qatar, Saudi-Arabië leidt. Dankzij de overwinning (2-0) van dinsdag komt Japan op één punt van de Saudi’s te staan. Nummer drie Australië volgt dan weer op vier punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

De eerste twee kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK, de derde speelt een ‘finale’ om het laatste WK-ticket tegen de nummer drie uit de andere groep van de Aziatische kwalificatieronde (momenteel de Verenigde Arabische Emiraten).

Bekijk hier de fenomenale goal van Ito tegen Saudi-Arabië:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten