Mads Pedersen knalt iedereen uit het wiel op steile aankomst en wint eerste etappe Ster van Bessèges, Greg Van Avermaet negende

 

Mads Pedersen heeft woensdag de openingsrit in de Ster van Bessèges (Fra/2.1.) gewonnen. De Deen van Trek-Segafredo haalde het na 160 km in Bellegarde in een sprint van een kleine groep voor de Fransman Hugo Hofstetter (Arkea-Samsic) en de Noor Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies). Pedersen is meteen ook de eerste leider. Greg Van Avermaet eindigde als negende in de daguitslag.

Michiel Verheirstraeten, Vincent Van Genechten

Na de GP La Marseillaise op zondag, gewonnen door onze landgenoot Amaury Capiot, werd met de Ster van Bessèges ook het luik van Franse rittenkoersen op gang getrapt.

Onze landgenoot Lindsay De Vilder van Sport Vlaanderen-Baloise begon aan een kansloze missie met een solovlucht, maximaal sprokkelde hij 3:40 minuten bonus, en hij werd op 73 km van het eind ingerekend waarna het peloton stevig versnelde. De wind blies immers uit de juiste richting om de boel op waaiers te trekken. Dat lukte en Ineos Grenadiers was vooraan goed vertegenwoordigd met klassementsrenners Richard Carapaz en Filippo Ganna. Verder nog Mads Pedersen, Alex Kirsch en Toms Skujins voor Trek-Segafredo, Alberto Bettiol, Jens Keukeleire en Michael Valgren voor EF Education-EasyPost, Edvald Boasson Hagen, Chris Lawless, Mathieu Burgaudeau, Pierre Latour voor TotalEnergies, onze landgenoot Greg Van Avermaet als enige voor AG2R-Citroën, Dries De Bondt en Guillaume Van Keirsbulck voor Alpecin-Fenix, en nog zo’n tien andere renners.

In het peloton, met UAE Team Emirates op kop, moest er hard gebikkeld worden om terug te komen, maar dat lukte niet. Het eerste peloton zou sprinten om de zege. TotalEnergies lanceerde Boasson Hagen op de laatste knik, maar het was Mads Pedersen die naar de zege sprintte. Zondag moest hij nog vrede nemen met een tweede plek in de GP La Marseillaise, nu was het wel raak. Hij is meteen de eerste leider.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

1. Mads Pedersen in 3:32.47

2. Hugo Hofstetter +1”

3. Edvald Boasson Hagen

4. Alberto Bettiol

5. Matthieu Burgaudeau

...

9. Greg Van Avermaet +7”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten