Dan toch vervolg voor ‘De Toots sessies’: “We blijven jong talent een podium bieden”

 ©  VRT

Het zag ernaar uit dat Selah Sue (32) als laatste in ‘De Toots sessies’ zou spelen. Met het programma gaf Canvas artiesten een podium tijdens de coronapiek, maar plannen voor een vervolg bleven uit. Tot nu, want VRT start het format weer op in november.

De openbare omroep riep De Toots sessies eind 2020 in leven, toen concertzalen en cultuurhuizen op slot gingen door de coronacrisis. Daarmee beantwoordde de VRT een noodkreet van muzikanten, dansers, theatermakers en komieken. Ze kregen telkens een kwartier zendtijd in de vooravond op Canvas, met na het late journaal een herhaling op Eén.

LEES OOK. Isolde Lasoen blij met werk als gastvrouw van ‘De Toots sessies’ op Canvas: “Ik leidde een zinloos bestaan”

 ©  VRT

Woensdag liet Canvas nog weten dat er geen concrete plannen waren voor een vervolg. “De Toots sessies is een initiatief dat groeide uit de crisis. Die is bijna voorbij, dus de aflevering van donderdag is de laatste.”

Een dag later komt Canvas op die mededling terug. Vanaf november gaat de bekende Studio Toots van de VRT toch weer open. “Donderdag sluit Selah Sue dit seizoen af, maar ook in het najaar van 2022 blijven we een podium bieden aan jong talent”, klinkt het.

Geen einde, dus, maar een pauze. De Toots sessies lastte al eens een stop in bij de eerste doorstart van de cultuursector, maar keerde terug na een heropflakkering van de pandemie. Corona of niet, straks pikt het programma sowieso de draad weer op. “Al hopen we natuurlijk dat het virus verdwijnt en optredens weer gewoon in zalen kunnen plaatsvinden.”

LEES OOK. Zangeres Selah Sue (32): “Ik heb het gevoel dat ik ontwaak” (+)

Selah Sue doet donderdag tijdelijk de deur dicht. Ze brengt twee nummers van haar komende album Persona en een cover van Billie Eilish, My future. Deze week trad de zangeres al op bij Jeroen Meus in Dagelijkse kost, ook in het teken van de Week van de Belgische muziek.

De Toots sessies

Canvas, 19.40 uur

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook