Zeker 20 doden in Argentinië na consumptie van “giftige” cocaïne, 74 mensen opgenomen in ziekenhuis

Na de overlijdens brak protest uit in de voorstad. ©  AP

In een aantal buitenwijken van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn zeker 20 mensen overleden na een massale intoxicatie veroorzaakt door cocaïne die versneden werd met een giftige stof. Zowat 74 mensen zijn ook opgenomen in het ziekenhuis, melden plaatselijke autoriteiten.

jvhBron: BELGA

Wie de laatste 24 uur drugs gekocht heeft in de omgeving, wordt gevraagd om ze meteen weg te gooien en niet te consumeren. De autoriteiten proberen de giftige stof intussen te lokaliseren en uit circulatie te halen. In de sloppenwijk Lomo Hermosa, ten noordwesten van de hoofdstad, werden in dat kader al verschillende politieoperaties uitgevoerd en kon een tiental mensen worden gearresteerd.

De bal ging aan het rollen toen woensdag in drie verschillende ziekenhuizen in voorsteden van Buenos Aires sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld werden na vergiftiging. Uit verklaringen bleek dat zij allemaal cocaïne hadden gebruikt. De slachtoffers, vooral mannen tussen 30 en 40 jaar, zouden volgens medische rapporten hevige stuiptrekkingen hebben gekregen, gevolgd door een plotse hartstilstand.

De drugs bevatten volgens de autoriteiten een stof die het centrale zenuwstelsel aanvalt. Er wordt dan ook gevreesd voor een stijgend aantal slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten