Bondsparket gaat in beroep tegen voorwaardelijke schorsing voor Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt

 

 ©  BELGA

Het bondsparket van de Belgische voetbalbond gaat niet akkoord met de voorwaardelijke schorsing voor Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt. Er werd hoger beroep ingediend dat vrijdag (13u30) wordt behandeld door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

Bron: BELGA

Hoedt kreeg dinsdag van het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal een wedstrijd voorwaardelijke schorsing en een boete van 500 euro opgelegd voor de rode kaart die de Nederlander kreeg in het duel tegen Cercle Brugge (0-2).

Het bondsparket had een effectieve schorsing van één wedstrijd en een boete van 1.000 euro voorgesteld. Tegen die minnelijke schikking ging Anderlecht met succes in beroep. De speler is daardoor vandaag/donderdag inzetbaar in het bekerduel tegen Eupen. 

Tegen Cercle werd Hoedt vorige week woensdag na 25 minuten uitgesloten omdat hij de tegenstander als laatste verdediger een reële scoringskans ontnam. Scheidsrechter Wesley de Cremer hield het eerst bij een gele kaart, maar de VAR had het anders gezien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten