Benjamin Dalle: “Meer grensoverschrijdend gedrag in media dan elders”

 

“Ik denk dat we er ons allemaal van bewust zijn dat het hier gaat om een brede maatschappelijke problematiek, maar ik ben er als minister van Media wel van overtuigd dat de situatie in de media nog acuter en ernstiger is.” Dat zei Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in het parlement na vragen van Freya Perdaens (N-VA), Katrien Schryvers (CD&V) en Katia Segers (Vooruit).

Bron: BELGA

Dalle kreeg in het parlement vragen naar aanleiding van de onthullingen rond The Voice in Nederland en de rechtszaak rond televisiemaker Bart De Pauw in Vlaanderen.

Volgens Dalle is de situatie in de media dus een pak erger dan elders en is er nog onvoldoende sense of urgency. “Uit een rapport van de UGent uit 2018 bleek dat 71 procent van de vrouwen in de media- en cultuursector aangaf ooit grensoverschrijdend gedrag te hebben meegemaakt”, zei Dalle. “Laat dat even tot u doordringen.” De dossiers die vandaag bekend zijn, vormen volgens hem slechts het topje van de ijsberg. Dat concludeert de minister uit gesprekken die hij zelf voerde.

“Ondanks het actieplan van mijn voorganger en verschillende acties van de regering in verschillende sectoren zijn er in de mediasector nog onvoldoende stappen vooruit gezet om dit probleem aan te pakken”, aldus Dalle.

LEES OOK. Nog een aangifte tegen regisseur van ‘The Voice of Holland’

Hij werkt daarom aan een nieuw actieplan, al waarschuwt hij nu al dat er geen wonderoplossing bestaat. Het plan zal volgens hem dan ook voortdurend moeten worden bijgesteld en zal nooit helemaal af zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten