Aandeel moederbedrijf Facebook duikt 25 procent lager

 ©  AFP

Het aandeel van Meta, de moedermaatschappij van Facebook en Instagram, is donderdag op Wall Street 25 procent lager geopend. Het bedrijf van Mark Zuckerberg is zo in één klap bijna 200 miljard dollar minder waard. Het is in dollars de grootste waardedaling ooit op één dag in de Amerikaanse beursgeschiedenis, meldt financieel persbureau Bloomberg.

Bron: BELGA

Ook het vermogen van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg smolt door de koersval weg. Hij verloor in één klap bijna 28 miljard dollar. Voor de beurscrash was zijn belang volgens documenten van de SEC 113 miljard dollar waard.

De koersdaling is erg uitzonderlijk maar was te voorzien, want woensdagavond na beurs kreeg het aandeel al flinke klappen. Aanleiding waren de zwakke kwartaalresultaten en sombere vooruitzichten. Zo zag het socialemediaplatform voor het eerst in zijn geschiedenis het aantal actieve gebruikers dalen in het laatste kwartaal van vorig jaar. Het verwacht ook veel minder groei in het lopende, eerste kwartaal.

De koersval van Meta sleurde ook de Nasdaq-index een flink pak lager: -2,29 procent na ongeveer een half uur handel. Andere socialemediabedrijven als Snap en Twitter verloren respectievelijk 20 en 6,5 procent. Wereldwijd waren techaandelen in de uitverkoop.

Na ongeveer twee uur handel bedraagt het koersverlies van Meta nog altijd 24 procent.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten