Een duel om duimen en vingers van af te likken! Bryan Coquard stunt op steile aankomst in Ster van Bessèges

 

Bryan Coquard heeft de tweede etappe in de Ster van Bessèges gewonnen. De Fransman van Cofidis was in een alweer zware laatste kilometer verrassend sterker dan Mads Pedersen, de winnaar van de eerste rit. Voor Coquard was het zijn eerste zege sinds de zomer van 2020.

Vincent Van Genechten

Een Belg koos voor de lange vlucht in de tweede etappe van 155 kilometer tussen Saint-Christol-lès-Alès en Rousson: de Limburger Jens Reynders van Sport Vlaanderen-Baloise. Hij kreeg het gezelschap van Thomas Denis, Alexis Gougeard en Marti Marquez Roman. Op een helling op 24 kilometer van de finish zat hun avontuur erop, door enkele versnellingen in het peloton.

In de finale kwamen er verschillende solopogingen, waarbij onder meer de Belgische pistespecialist Lindsay De Vylder zich voor de tweede dag op rij liet zien, maar uiteindelijk stormde het peloton gegroepeerd naar de slothelling van anderhalve kilometer. Daar werd het een langgerekte machtsprint tussen Coquard en Pedersen, de winnaar van de openingsetappe. Coquard haalde het daarin in extremis, goed voor zijn eerste zege voor zijn nieuwe ploeg Cofidis. De Noor Tobias Halland Johannessen finishte als derde, eerste Belg Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauces WB) als achtste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het algemene klassement heeft voormalig wereldkampioen Pedersen een voorsprong van zeventien seconden op zijn eerste achtervolger, de Fransman Mathieu Burgaudeau. De Italiaan Alberto Bettiol is derde op 0:21.

Vrijdag staat een heuvelachtige etappe van 155 kilometer, met start en aankomst in Bessèges, op het programma.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten