Kersverse wereldkampioenen Joran Wyseure en Zoe Bäckstedt starten in Parkcross Maldegem

 ©  BELGA

De nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de beloften, Joran Wyseure, en de wereldkampioene bij de meisjes junioren, Zoe Bäckstedt, zullen zaterdag hun opwachting maken tijdens de Parkcross van Maldegem. Ook de Belgische kampioen en runner-up op het WK bij de mannen beloften Emiel Verstrynge tekent present. Donderdagavond wacht voor hen in de gebouwen van hun hoofdsponsor Tormans eerst nog een huldiging na hun WK-succes.

Bron: BELGA

Deze Parkcross was eerst voorzien op woensdag 3 februari maar na het afhaken van de Polderscross van Kruibeke nam de cross in het Meetjesland de datum van komende zaterdag over. Wyseure en Bäckstedt mogen hun respectievelijke wedstrijden bij de mannen en vrouwen elites, volgens het UCI-reglement, echter niet afwerken in de regenboogtrui maar zullen er wel gehuldigd worden. De opwarming mag wel gebeuren in de wereldkampioenentrui. 

De Parkcross van Maldegem is trouwens de eerste cross waar er opnieuw toeschouwers zijn toegelaten. Wegens een compartimentering op het terrein mogen dat er slechts 4.000 zijn.

Aangeboden door onze partners