UGent betreurt trage behandeling van klacht grensoverschrijdend gedrag

 

De Universiteit Gent (UGent) betreurt dat een klacht in verband met mogelijk grensoverschrijdend gedrag door een doctoraatsstudent niet sneller is behandeld. Een 21-jarige studente informatica stapte naar de tuchtcommissie na een examen dat ze twee jaar geleden heeft afgelegd.

Bron: BELGA

Daarbij zou ze gefotografeerd zijn door een assistent die haar op sociale media benaderde en voorstelde om examenvragen te lekken in ruil voor een seksuele tegenprestatie. De student diende klacht in bij de tuchtcommissie, die de kwestie niet tijdig heeft opgevolgd.

De studente doet sinds eind vorige maand haar beklag op sociale media en vestigde zo de aandacht op de kwestie. Ze geeft aan dat de kwestie meermaals is aangekaart bij de universitaire leiding, maar dat er geen gevolg werd gegeven aan de klacht. 

LEES OOK. “Examenvragen in ruil voor seks”: studente (21) Universiteit Gent wacht al twee jaar op antwoord na melding van grensoverschrijdend gedrag van assistent

De betrokken medewerker zou nog steeds aan de universiteit werken. De universiteit erkent donderdag dat de klachtenprocedure te lang heeft aangesleept.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten