Fayetteville vorige week, Fayetteville nu: een (sneeuw)wereld van verschil voor het WK veldrijden

Wat als het WK veldrijden dit weekend had plaatsgevonden? Tja, dan hadden we vermoedelijk geheel andere wedstrijden gekregen. De sneeuwstorm die de voorbije dagen het noorden van de Verenigde Staten in de ban hield, is nu immers ook naar het zuiden afgezakt. De beelden spreken voor zich.

Landgenoot Steven Kraghmann woont al twintig jaar in de regio van North West Arkansas. De amateur-fotograaf - “ik wilde ooit sportjournalist worden” - liet ons eerder deze week weten dat ook Fayetteville in de greep van de koude zou komen te liggen en trok daarom op onze vraag vrijdagmiddag lokale tijd naar het ondergesneeuwde WK-parcours in Fayetteville. Het contrast met vorig weekend had niet groter kunnen zijn.

Niet eens een week geleden stonden we op het WK-parcours bij een temperatuur van vijftien graden. Winterjas? In het hotel achtergelaten! Het parcours? Steenhard en supersnel! Dat zou dit weekend dus anders geweest zijn, bewijzen de beelden van Kraghmann. Snowboarders hebben de WK-site intussen overgenomen, een flinke laag sneeuw siert het Centennial Park waar Iserbyt en co amper vijf dagen geleden hun races afwerkten. De wedstrijden zouden alvast een pak trager zijn geweest, de foutenlast zou in de snelle afdalingen een pak hoger hebben gelegen. Maar hey, dit is veldrijden. Je rijdt je wedstrijd op het parcours dat er ligt. Al hadden wij, toeschouwers, niet neen gezegd tegen een ritje in de sneeuw. Het zou de olympische aspiraties alleen maar kracht hebben kunnen zetten.

De gevreesde trappen  ©   Steven Kraghmann

Feeëriek mooi. ©   Steven Kraghmann

Op de Spelen in Beijing hebben ze minder sneeuw.  ©   Steven Kraghmann

De beslissende klim?? ©   Steven Kraghmann

Het WK is niet volledig verdwenen. ©   Steven Kraghmann

Hallo, Toon Aerts? Of zou Armand Marchant het beter doen? ©   Steven Kraghmann

Is dit Tom Pidcock?  ©   Steven Kraghmann

(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten