Annemarie Worst spoelt WK-kater door met zege in Maldegem: “Vorige week balen, nu genieten”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jarenlang ging de Parkcross in Maldegem door als de herkansing van het wereldkampioenschap maar dat diende je deze keer niet al te letterlijk te nemen. Ook zaterdag gold de wedstrijd in het Meetjesland als de eerste veldrit na het WK maar het merendeel van de toppers, vooral bij de vrouwen, had andere plannen.

Geert Stevens

Geen Vos, Brand, Van Empel, Pieterse, Betsema en Carmen del Alvarado te bespeuren in Maldegem en vrijdag gaf ook Sanne Cant verstek. De Belgische kampioene testte positief en past zondag ook voor Lille. Wel op de afspraak: Annemarie Worst die het WK door een coronabesmetting aan zich diende te laten voorbijgaan maar gisteren vanbij de start scherp oogde en duidelijk van plan was om haar nare corona-ervaring achter zich te laten.

“Ik testte positief in de aanloop naar het WK maar ik voelde me op geen enkel moment ziek”, aldus de winnares. “Dus het knaagde wel dat ik de strijd voor de wereldtitel op televisie diende te volgen.”

Het zorgde ook voor bijkomende motivatie. De vriendin van Vincent Baestaens nam meteen na de start kordaat de leiding. Ze kreeg Manon Bakker, Aniek van Alphen en Anna Kay mee in haar spoor. Ellen Van Loy probeerde de brug naar het leidend kwartet te maken, maar dat plan mislukte voor de moeder van de vrouwelijke crossers. Anna Kay verloor nadien terrein toen ze stilviel in de zandstrook.

Intussen bleef Annemarie Worst voorin druk zetten. En dat loonde. Ook Manon Bakker en Aniek van Alphen dienden in te binden. De vriendin van Vincent Baestaens ploegde volleerd door het zand en onderstreepte dat eerder dit seizoen ook al op een knappe manier in het zand met haar zege in de wereldbekercross in Koksijde. Tot voor haar triomf in Maldegem ook haar enige voltreffer van deze winter. Maar daar kwam gisteren dus verandering in. Ze werd in de drie slotronden niet meer bedreigd en won met brio. “Vorige week was het balen, nu is het genieten. Het doet enorm plezier om hier vandaag te kunnen winnen”, reageerde de winnares. Manon Bakker pakte de tweede plaats na een vinnig duel met Aniek van Alphen. “In de zandstrook reed Manon Bakker me klem. Dat was niet netjes” klonk de uitleg bij van Alphen. Alicia Franck lukte na een teleurstellende start een knappe remonte en werd nog vierde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten