Jan Tormans bevestigt nogmaals: “Het wordt Quick-Step, met een nieuw project”

 ©  BELGA

Jan Tormans heeft in de marge van de wedstrijd in Lille nogmaals bevestigd dat hij met zijn veldritploeg richting Quick-Step trekt. Alleen is niet duidelijk welke renners er mee de oversteek zullen maken.

Guy Van Den Langenbergh

Het was bij de collega’s van Sporza dat Tormans het eerder in deze krant gebrachte nieuws officieel bevestigde. Jan Tormans verlaat met zijn veldritteam Intermarché - Wanty Gobert en trekt naar de stal van Patrick Lefevere. “Ik was niet zinnens om er vandaag iets over te zeggen”, zei Tormans. “Maar het wordt toch overal geschreven. Wij gaan een nieuw project starten, samen met de Patrick. Er komt een gewoon team, een development team, een vrouwenteam… Daar komt de jeugdwerking onder. We gaan het team verder professionaliseren, proberen die mannen nog vijf procent beter te maken door de professionaliteit omhoog te halen.”

Of het honderd procent rond is? Tormans: “Ja, absoluut, dat kan ik bevestigen.”

Joran Wyseure stond ook in de buurt van de microfoons. “Of ik meega? Ik ga al mijn opties bekijken”, aldus de wereldkampioen bij de beloften.

Laat net daar het schoentje wringen. Wyseure maar ook Quinten Hermans, Corné van Kessel en Emiel Verstrynge zitten in de portefeuille van Hans van Kasteren en die heeft nog geen voorstel gekregen voor zijn renners. De komst van Quinten Hermans naar Quick Step - Alpha Vinyl zou Lefevere wel zien zitten maar waar Wyseure, Verstrynge en van Kessel gestald moeten worden, is nog niet volledig duidelijk, temeer daar ook zij in de zomer een wegprogramma willen afwerken.

Aangeboden door onze partners